Forløb

Vi har en lang række af talentforløb, du kan deltage i

Vi har en række aktiviteter, der løber af stablen hvert år, som involverer filmtalenter, kulturinstitutioner, samarbejdspartnere og publikummer. Har du lyst til at være med, kan du ansøge her på siden.

Pure Urban Kultur Battle

Er du filmskaber, musiker eller kunstner? Har du lyst til at vinde 7500 kr.? Så hold godt fast …

Det Fynske Kunstakademi, Kansas City og Odense Filmværksted går sammen om at opfordre aktører inden for disse tre faggrupper til arbejde sammen om at skabe skæve produktioner, hvor kulturformer sættes sammen.

Konkurrencen finder sted på Pure Festival den 1. juni 2018, hvor grupper skal battle mod hinanden med deres produktioner. Præmien til førstepladsen er 7500 kr.

Som inspiration til grupperne inviterer Det Fynske Kunstakademi, Kansas City og Odense Filmværksted til tre talks om, hvordan man kan sætte kulturformerne sammen.

Klik her for mere information.

Pure Film

Pure Film er et halvårsforløb fra april-oktober for en håndfuld fynske filmskabere, der endnu er i gang med at udvikle deres kompetencer inden for filmhåndværket, men som arbejder målrettet mod en karriere i film/tv-branchen. Målet er at styrke deres kompetencer og deres fortællinger, så de kan udvikle og skabe stærke visuelle fortællinger i samarbejde med andre.

Du ansøger om deltagelse med et konkret projekt, som er i udviklingsfasen. Projektet faciliteres af instruktør og konsulent Helle Pagter.

Der afholdes infomøde d. 5. marts kl. 16 på Odense Filmværksted.

Next Step

Next Step er et forløb for vores branchemodne producere, manuskriptforfattere og instruktører, der ønsker at blive klogere på sig selv, og hvor de skal gå hen i branchen efter værkstedstiden.

Du ansøger om deltagelse via ansøgningsskemaet her på siden, og vi udvælger cirka fire deltagere. Det kan være fint at inddrage et projekt i forløbet, som man ønsker at søge støtte til i den etablere branche på sigt, men det er ikke et krav.

Taskforce

Odense Filmværksted ønsker at være med til at styrke fremtidens filmproduktion på Fyn. Det gør vi bl.a. ved at træne et Taskforce bestående af unge på linjerne manuskript, producer, klip/lyd og foto/lys.

Deltagerne skal gennem en række workshops og praktiske øvelser, så de kan være med til at højne niveauet af Odense Filmværksteds filmproduktioner generelt og på længere sigt være med til at sikre en stærk forankring af filmindustrien på Fyn.

Deltagerne mødes typisk tre-fire gange om måneden. Et forløb varer ca. fire måneder og afsluttes med en filmproduktion, der får pitch-støtte af Odense Filmværksted.

”How to YouTube” i Filmspace

På Odense Filmværksted tilbyder vi ”How to YouTube” hver onsdag fra kl. 16-18.

Du kan bl.a. lære at: Idéudvikle til film og web, bruge kamera, lyd og lys, optage på Green Screen, klippe, skabe thumbnails og meget mere.

Tilbuddet er primært henvendt til unge mellem 13-18 år, og tilmelding er ikke nødvendig.

Story lab

Story Lab er et gratis tilbud til de odenseanske folkeskoler, hvor vi inviterer udskolingen ud af deres normale læringsmiljø op på Odense Filmværksted til et indblik i kortfilmens fantastiske verden.

Du kan se mere på https://www.skoletjenesten.dk/tilbud/story-lab

Kontakt filmkonsulent Nicklas Clark neden for, hvis du ønsker at booke et forløb til din klasse.

Odense docs

Hvert år rekrutterer vi unge fra nye lokalområder i Odense til at producere dokumentarfilm under et bestemt tema. Odense Docs fokuserer på at skærpe unges kritiske sans i forhold til dokumentarfilmens fremstilling af virkeligheden og få de unge til at fortælle om dem selv og deres forhold til det omgivende samfund.