Filmbuddies

For dig, der mangler en mentor

En filmbuddy er en mentor eller ven, der hjælper dig i gang
med at lave film på Odense Filmværksted

Hvorfor skal du have en filmbuddy?

Det kan være ensomt at gå med filmdrømme, men fortvivl ej, for filmbuddyerne er her for at hjælpe dig!

Det rimer og det passer rent faktisk… En filmbuddy er nemlig en personlig mentor, som kan inspirere dig og pege dig i den rigtige retning, hvis du gerne vil i gang med at lave film, men ikke helt ved hvordan.

Kontakt en filmbuddy via siden her eller kontakt os, så vi kan sætte dig i kontakt med den rette. Du og din filmbuddy aftaler selv forløbets indhold.

Theodor Engen – Instruktør

“Værkstedet dukkede op på mit kort da muligheden for at være instruktør på taskforceholdet dukkede op. Her fik jeg foræret et miljø til at netværke og at lære Odense Filmværksteds funktion og tilbud at kende. Det har senere ledt til flere kortfilm, som jeg har skrevet og instrueret, og et utal af produktioner jeg har hjulpet med på i div. andre positioner.

Jeg kunne godt tænke mig at hjælpe andre med at få en lige så nem overgang til filmmiljøet på Fyn, som jeg havde. Det er altid godt med en guide og en sparringspartner, især en der er til rådighed når du har brug for det.”

Pernille Kjærsgaard – Manuskriptforfatter

“Jeg blev bidt af stemningen og de inspirerende filmskabere og medarbejdere på Odense Filmværksted efter et introduktionsbesøg i 2016 i forbindelse med min uddannelse i manusudvikling. Derfor meldte jeg mig til Taskforce på filmværkstedet, som ikke blot blev vejen frem for min første filmproduktion, men også grobunden for mit netværk af filmfolk i dag. At komme på Odense Filmværksted har bragt mig meget tættere på filmdrømmen på kort tid.

Jeg vil gerne være en filmbuddy for at inspirere og hjælpe spirende manuskriptforfattere til at turde fortælle historier og motivere dem til at skrive. At være manusforfatter kan sommetider være et ensomt fag, fordi man sidder alene med den blanke side. Det kræver mod at give sig hen til fortællingen og dele sine værker med andre, og derfor vil jeg være med til at støtte og guide nye talenter med noget på hjertet. Noget af det vigtigste i filmbranchen er samarbejde, og det betyder alt at have nogen at læne sig op ad, især i starten af ens færd som manusforfatter.”

Pernille Hyllegaard – Manuskriptforfatter

“Mit første møde med Odense Filmværksted fik jeg gennem mit studie på universitetet. Mødet gav mig blod på tanden til at dykke endnu dybere ned i filmmediet, fordi man pludselig fandt et fællesskab med dygtige og inspirerende mennesker, som alle brændte for det samme som mig; nemlig film. Kort tid efter søgte jeg min første pitch-støtte, og snart fik jeg realiseret min første kortfilm.

Jeg brænder for filmfortællinger; og jeg brænder for at puste liv i den glød, som alle filmtalenter har, når de begiver sig afsted på deres filmrejse. Alle kan rejse alene, men ofte er det rart at have én at rejse sammen med.”

Signe Fejer – Producer

“Jeg kendte meget lidt til filmværkstedet, før jeg for alvor begyndte at benytte mig af det mest kreative, fantastiske og sammenholdige sted. Det var min mediefagslærer på gymnasiet, der ‘pingede’ mig til at tage herop og efter 2 års tøven med meget korte besøg, blev det hurtigt meget naturligt for mig ofte at være her, da jeg kom med på Task Force holdet i efteråret 2016.

Siden da har jeg haft fart på og jeg ville ikke være hvor jeg både ifht. karriere og personlig udvikling, er i dag, hvis jeg ikke havde givet mig hen til min kærlighed til film og det trofaste netværk, der er at finde heroppe. Netop derfor vil jeg være Filmbuddy! Jeg har ofte tænkt, at jeg var for længe om at komme herop, men jeg vidste heller ikke bedre og jeg vil være stolt af at kunne hjælpe andre upcoming filmarbejdere til at finde deres vej.”

Maria Robstad – Producer

“Jeg startede med et lave film på værkstedet, efter jeg var blevet henvist af min gymnasielærer. Jeg har lavet film siden jeg var barn, men det var først i mit møde med Odense Filmværksted, at jeg rigtig fandt et hjem, hvor jeg følte mig tryg nok til at udforske film og at hvad det indebærer.

Som nyt filmtalent kan man savne én ting – et sted hvor man kan stille alle sine dumme (de findes ikke) spørgsmål, og hvor man kan prøve ting af inden for sin ønskede funktion – hvis man altså ved hvad denne er. Jeg vil gerne være en filmbuddy, fordi jeg netop gerne vil kunne være denne person for nye talenter, som nogle gange bare har brug for en ven, de kan stille en masse spørgsmål om filmproduktioner, og andre gange har brug for en producer til at vide hvad denne funktion indebærer.”

Isaac Musoke – Fotograf & dokumentarist

“Jeg kom på filmværkstedet for at finde producere, fotografer og klippere, jeg kunne overtale til at lave film for mig. I stedet fik jeg et kamera i hånden. Trykkede på det. Nu har jeg et selskab, som laver film og leverer kurser til virksomheder og offentlige institutioner.

Min erfaring med filmmediet er unik i forhold til andre filmskabere, som er født med et kamera i hånden. F.eks. fuldførte jeg en akademisk uddannelse og lavede et komplet brancheskifte med alt hvad det indebærer af gode og dårlige ting, for at forpligte mig på denne rejse. Så jeg har nogle ideer til, hvordan nye talenter kan komme i gang og føle sig til rette i branchen. Derudover har jeg en vrangforestilling om, at jeg vil turnere rundt i verden, når jeg engang rammer pensionen, og undervise filmkundskab i lande, der for tiden er ved at få etableret den samme digitale infrastruktur, som vi har i Danmark.”

Patrick Vejen – Lyddesigner

“Da jeg fandt ud af, jeg godt kunne tænke mig at lave filmmusik og lyddesign til film bookede jeg et møde hos Odense Filmværksted, hvor vi snakkede om, hvad der var af muligheder for mig. Jeg var kort forinden flyttet til Odense, så det var en kæmpe hjælp at værkstedet gav mit navn videre i deres store netværk. Det viste sig nemlig, at der var mangel på lydfolk, og det udnyttede jeg ved at sige ja til en masse gigs for at komme i gang.

Jeg vil gerne være filmbuddy, fordi jeg selv blev hjulpet sindssygt meget på vej som filmskaber af Filmværkstedet og de ildsjæle, der omgås fællesskabet heroppe. Det er jeg taknemmelig for, og det at være filmbuddy er en måde, hvorpå jeg kan sige tak og samtidig bidrage til, at der er flere, der får den samme positive oplevelse af stedet, som jeg har fået. Derudover elsker jeg at lære fra mig og at hjælpe til, hvor jeg kan, så tøv ikke, hvis I har spørgsmål eller ønsker at få lidt feedback på noget, I har lavet.”

Jacob Weiss – Klipper

“Det der første gang fik mig ind ad dørene hos filmværkstedet var, en af de mange fantastiske gratis foredrag og workshops man kan opleve deroppe. Derefter blev filmværkstedet et naturligt mødested, hvor jeg kunne snakke ”nørdet” med andre fantastiske filmfolk og skabe et stærkt netværk i den voksende fynske filmbranche. Så filmværkstedet har været en god solid base i min rejse, fra at være etableret i tv-branchen, til at etablere mig i filmbranchen.

Når man først får ideen om ”Jeg vil gerne lave film” er det rart at have et sted, hvor man kan gå til og stille alle de spørgsmål man kunne have og få feedback på ens arbejde. Husk der findes ikke dumme spørgsmål kun dumme svar, og de dumme svar skal jeg nok sørge for i ikke får. Så kontakt mig med alt, om det er feedback på arbejde, spørgsmål om klippe teknik eller måske karrierespørgsmål om film og tv-branchen.”