Taskforce

For dig, der vil i gang med at lave film

Taskforce er det perfekte forløb for dig, der vil i gang med at lave film.

Formål

Du vil gerne lave film, og vi vil gerne hjælpe dig. Som taskforcer får du en grundig introduktion til filmhåndværket og samt et netværk af andre filmskabere, som kan hjælpe dig videre i branchen på sigt.
Film er nemlig en holdsport – og uden netværk, duer helten desværre ikke.

Indhold

Taskforce består pt. af fire linjer (linjerne varierer alt efter de behov, vi ser i branchen):

• Producer
• Klipper
• Tonemester
• Filmfotograf

Som deltager mødes du med de andre taskforcere én gang om ugen fra 16-21 over en periode på ca. tre måneder. Du bruger de første tre timer hver mødegang på at nørde den faglinje, du har valgt, sammen med en faglært. Herefter er der typisk en masterclass for alle i én af de fire faglinjer med en oplægsholder udefra. Så kan du nemlig få et indblik i, hvad der sker på de andre faglinjer og møde flere nye mennesker. Fedt, ikk’?

Som afslutning på forløbet producerer du en kortfilm med de andre taskforcere. Produktionen får 2.000 kr., adgang til vores faciliteter & udstyr og produceres under tæt supervision af os. Men hey! Hvad med manuskriptet og instruktionen af filmen? Som enhver god arrangør har vi selvfølgelig også tænkt på det. Vi rekrutterer både en ekstern og mere erfaren manuskriptforfatter og instruktør til at varetage den del. Dermed er der også en snert af rutine til stede, når I alle sammen står ude på filmsettet og løber ind i problemer. For det gør I.

Når du har fuldført Taskforce, har du derfor både et større netværk, mere faglig ballast i bagagen og en film på cv’et. Ikke dårligt for et gratis tre-måneders forløb, hvis vi selv skal sige det.

Målgruppe

Taskforce er målrettet unge, som ønsker at komme i gang i det fynske filmproduktionsmiljø. Du må derfor gerne være helt grøn, så længe du har drive og ambitioner.

 

Efter Taskforce

Vi håber først og fremmest, at du som taskforcer får en uforglemmelig oplevelse. Dernæst håber vi, at du bliver ved med at lave film, og at du er blevet meget klogere på, hvilken filmfaglige profession, der tænder en ild i dig.

Men Taskforce handler også om afklaring. Finder du ud af, at film er hårdt (det er det), og at du meget hellere vil arbejde 8-16 som konsulent (ligesom forfatteren bag denne tekst), så er det faktisk lige så godt.
Du skylder os ikke noget. Ama’r halshug.