Filmbuddies
For dig, der mangler en mentor
En filmbuddy er en mentor eller ven, der hjælper dig i gang
med at lave film på Odense Filmværksted
Vil du gerne lave film, men synes, det er uoverskueligt?
Når du opsøger os filmbuddies er ingen spørgsmål for store eller små. Vi har selv været der og haft de spørgsmål, du har lige nu.
Vi kan inspirere dig og give gode råd og her er blot nogle eksempler på, hvad vi kan hjælpe med:
- Hvor skal du starte som filmskaber?
- Feedback på din film/projekt
- Hvordan pitcher du din film/projekt?
- Hvordan producerer du en film?
- Hvordan lægger du et filmbudget?
- Hvordan søger du økonomisk støtte hos Odense Filmværksted og/eller andre fonde?
- Hvad skal du være opmærksom på, når du instruerer, fotograferer, lyddesigner eller klipper en film?
… Og meget, meget andet. Ingen spørgsmål er dumme, så ræk endelig ud.
Du kan læse mere om os og skrive direkte til os, hvis du scroller lidt ned på siden.
Vi svarer dig så hurtigt som muligt.
Jonas Robstad Nielsen
“Mit første møde med Odense Filmværksted, var da vi på mit hold søgte pitch støtte til vores mediefag eksamensfilm i gymnasiet. Vi havde ingen ide om, hvad vi lavede, eller hvordan man skulle pitche en film, så vi mødte op med et storyboard og gennemgik filmen billede for billede. Det lykkedes os dog at få støtten, og vi har lavet kortfilm sammen med Odense Filmværksted lige siden.
Dengang vi pitchede heroppe, blev vi bl.a. spurgt: Hvem skal jeres fotograf være? Hvem skal spille rollerne? Har I en location? Vi havde ingen ide, fordi vi vidste ikke, hvordan man lavede film med andre end os selv. Vi vidste slet ikke, hvordan vi skulle få fat på dem, og hvad skulle man sige? Når vi ser tilbage, kunne vi godt have brugt en Filmbuddy, der kunne dele sin egen erfaring og give nogle fifs til, hvordan man kan komme fra at gå rundt med en ide selv til at samle et hold om ideen.”
Pernille Kjærsgaard
“Jeg trådte først ind ad dørene til Odense Filmværksted i forbindelse med mit studie, og siden da har jeg nærmest ikke forladt stedet. Her er præcis det fællesskab og de mennesker, jeg i sin tid behøvede for at realisere min første filmproduktion, og som den dag i dag stadig inspirerer mig til at blive ved med at lave film, selv når motivationen ikke er der.
At være manusforfatter kan sommetider være et ensomt fag, fordi man sidder alene med den blanke side. Det er derfor vigtigt at have nogen at læne sig op ad, når kreativiteten svigter og selvtilliden daler. Som filmbuddy vil jeg gøre mit bedste for at inspirere og hjælpe spirende manuskriptforfattere til at turde fortælle historier og motivere dem til at skrive. Noget af det vigtigste i filmbranchen er samarbejde, og det betyder alt at have nogen at læne sig op ad, især i starten af ens færd som manusforfatter.”
Pernille Hyllegaard
“Mit første møde med Odense Filmværksted fik jeg gennem mit studie på universitetet. Mødet gav mig blod på tanden til at dykke endnu dybere ned i filmmediet, fordi man pludselig fandt et fællesskab med dygtige og inspirerende mennesker, som alle brændte for det samme som mig; nemlig film. Kort tid efter søgte jeg min første pitch-støtte, og snart fik jeg realiseret min første kortfilm.
Siden er jeg blevet uddannet som manuskriptforfatter fra 18Frames og Syddansk Universitet. I dag arbejder jeg freelance som manuskriptforfatter, underviser og konsulent. Min rejse har lært mig, at jeg ikke kun brænder for at skrive, men jeg brænder også for at puste liv i den glød, som alle filmtalenter har, når de begiver sig afsted på deres første filmrejse. Og alle kan rejse alene, men ofte er det rart at have én at rejse sammen med.”
Jacob Weiss
“Det der første gang fik mig ind ad dørene hos filmværkstedet var, en af de mange fantastiske gratis foredrag og workshops man kan opleve deroppe. Derefter blev filmværkstedet et naturligt mødested, hvor jeg kunne snakke ”nørdet” med andre fantastiske filmfolk og skabe et stærkt netværk i den voksende fynske filmbranche.
Når man først får ideen om ”Jeg vil gerne lave film” er det rart at have et sted, hvor man kan gå til og stille alle de spørgsmål man kunne have og få feedback på ens arbejde. Husk der findes ikke dumme spørgsmål kun dumme svar, og de dumme svar skal jeg nok sørge for i ikke får. Kontakt mig og gør brug af min erfaring, om det er feedback på projekt, spørgsmål om klippeteknik eller måske karrierespørgsmål om film og tv-branchen så send mig en mail min vej. Jeg glæder mig til at høre fra jer.”
Emil Martin Pedersen
“Første gang jeg stødte på filmværkstedet var i gymnasiet hvor vi kom ind for at snakke med værkstedets tekniker, Torben, omkring udstyr til vores mediefagsfilm. Vi blev vist rundt og blev introduceret til de forskellige muligheder der var på værkstedet. Senere hen var jeg en del af et taskforcehold som jeg stadig får meget ud af.
Jeg vil gerne være filmbuddy fordi, jeg synes, det er et mega fedt initiativ som virkelig kan hjælpe særligt nye i faget med at komme igang. Filmverdenen er en svær verden at komme ind i, og jeg føler, at der mangler et ståsted lige efter man kommer ud fra taskforce eller lige, når man starter på anden vis. Det fede ved filmbuddy er, at man kan spørge om alt, uanset om det er udstyrslister eller billedopsætning.”
Lue Lykke Henner
“Jeg hørte første gang om Odense Filmværksted fra en ven og vidste med det samme, at det nok lige var noget for mig. Jeg ville så gerne lave film, men kendte ikke særligt mange andre med samme interesse. Jeg meldte mig til et Taskforce forløb, hvorigennem jeg fik udvidet mit netværk og styrket mine kompetencer.
Odense Filmværksted har gjort (og gør stadig) en stor forskel for mig, da det er et trygt sted, hvor man gennem råd og vejledning får mulighed for at udforske sin egen vej inden for film.
Jeg vil gerne være Filmbuddy, fordi jeg ved, hvor vigtigt det er at have nogle, som man kan spørge til råds og dele sine tanker med. Så hvis man nu føler, at man har en producer i maven og vil vide mere om hvad dét lige er for en størrelse – eller man har spørgsmål til filmproduktion, eller måske noget helt tredje, så står jeg klar til at hjælpe og lytte. Jeg glæder mig til at høre fra jer!”
Anton Juhl
“Da jeg trådte ind på filmværkstedet for første gang, vidste jeg intet om film, jeg havde ingen idé hvad en producer overhovedet var. Men jeg kom hurtigt i gang gennem Taskforce forløbet, hvor jeg endte med at være producer ved et rent tilfælde.
Jeg fik blod på tanden, og de daværende filmbuddies hjalp mig med dygtiggøre mig nok til at jeg nu har prøvet at være producer trainee på et par dokumentarer. Senest er jeg blevet optaget på 18 Frames som producer. Alt sammen noget jeg ikke ville have haft uden filmbuddies, derfor er jeg helt utrolig glad for at kunne videreføre det og forhåbentlig hjælpe folk der står i samme situation som jeg stod i da jeg startede.”