Filmbuddies

For dig, der mangler en mentor

En filmbuddy er en mentor eller ven, der hjælper dig i gang
med at lave film på Odense Filmværksted

Hvorfor skal du have en filmbuddy?

Det kan være ensomt at gå med filmdrømme, men fortvivl ej, for filmbuddyerne er her for at hjælpe dig!

Det rimer og det passer rent faktisk… En filmbuddy er nemlig en personlig mentor, som kan inspirere dig og pege dig i den rigtige retning, hvis du gerne vil i gang på værkstedet, men ikke helt ved hvordan.

Kontakt en filmbuddy via siden her eller kontakt os, så vi kan sætte dig i kontakt med den rette. Du og din filmbuddy aftaler selv forløbets indhold. Forløbet er forpligtende for begge parter, så det forventes at både du og din filmbuddy overholder de aftaler, I laver.

Jonas Robstad Nielsen og Magnus Axelsen – Co-instruktører

“Vores første møde med Odense Filmværksted, var da vi søgte pitch støtte til vores mediefag eksamensfilm i gymnasiet. Vi havde ingen ide om, hvad vi lavede, eller hvordan man skulle pitche en film, så vi mødte op med et storyboard og gennemgik filmen billede for billede. Det lykkedes os dog at få støtten, og vi har lavet kortfilm sammen med Odense Filmværksted lige siden.

Dengang vi pitchede heroppe, blev vi bl.a. spurgt: Hvem skal jeres fotograf være? Hvem skal spille rollerne? Har I en location? Vi havde ingen ide, fordi vi vidste ikke, hvordan man lavede film med andre end os selv. Vi vidste slet ikke, hvordan vi skulle få fat på dem, og hvad skulle man sige? Når vi ser tilbage, kunne vi godt have brugt en Filmbuddy, der kunne dele sin egen erfaring og give nogle fifs til, hvordan man kan komme fra at gå rundt med en ide selv til at samle et hold om ideen.”

Pernille Kjærsgaard – Manuskriptforfatter

“Jeg trådte først ind ad dørene til Odense Filmværksted i forbindelse med mit studie, og siden da har jeg nærmest ikke forladt stedet. Her er præcis det fællesskab og de mennesker, jeg i sin tid behøvede for at realisere min første filmproduktion, og som den dag i dag stadig inspirerer mig til at blive ved med at lave film, selv når motivationen ikke er der.

At være manusforfatter kan sommetider være et ensomt fag, fordi man sidder alene med den blanke side. Det er derfor vigtigt at have nogen at læne sig op ad, når kreativiteten svigter og selvtilliden daler. Som filmbuddy vil jeg gøre mit bedste for at inspirere og hjælpe spirende manuskriptforfattere til at turde fortælle historier og motivere dem til at skrive. Noget af det vigtigste i filmbranchen er samarbejde, og det betyder alt at have nogen at læne sig op ad, især i starten af ens færd som manusforfatter.”

Maria Robstad – Producer

“Jeg startede med et lave film på værkstedet, efter jeg var blevet henvist af min gymnasielærer. Jeg har lavet film siden jeg var barn, men det var først i mit møde med Odense Filmværksted, at jeg rigtig fandt et hjem, hvor jeg følte mig tryg nok til at udforske film og at hvad det indebærer.

Som nyt filmtalent kan man savne én ting – et sted hvor man kan stille alle sine dumme (de findes ikke) spørgsmål, og hvor man kan prøve ting af inden for sin ønskede funktion – hvis man altså ved hvad denne er. Jeg vil gerne være en filmbuddy, fordi jeg netop gerne vil kunne være denne person for nye talenter, som nogle gange bare har brug for en ven, de kan stille en masse spørgsmål om filmproduktioner, og andre gange har brug for en producer til at vide hvad denne funktion indebærer.”

Jacob Weiss – Klipper

“Det der første gang fik mig ind ad dørene hos filmværkstedet var, en af de mange fantastiske gratis foredrag og workshops man kan opleve deroppe. Derefter blev filmværkstedet et naturligt mødested, hvor jeg kunne snakke ”nørdet” med andre fantastiske filmfolk og skabe et stærkt netværk i den voksende fynske filmbranche.

Når man først får ideen om ”Jeg vil gerne lave film” er det rart at have et sted, hvor man kan gå til og stille alle de spørgsmål man kunne have og få feedback på ens arbejde. Husk der findes ikke dumme spørgsmål kun dumme svar, og de dumme svar skal jeg nok sørge for i ikke får. Kontakt mig og gør brug af min erfaring, om det er feedback på projekt, spørgsmål om klippeteknik eller måske karrierespørgsmål om film og tv-branchen så send mig en mail min vej. Jeg glæder mig til at høre fra jer.”

Patrick Vejen – Lyddesigner

“Da jeg fandt ud af, jeg godt kunne tænke mig at lave filmmusik og lyddesign til film bookede jeg et møde hos Odense Filmværksted, hvor vi snakkede om, hvad der var af muligheder for mig. Jeg var kort forinden flyttet til Odense, så det var en kæmpe hjælp at værkstedet gav mit navn videre i deres store netværk. Det viste sig nemlig, at der var mangel på lydfolk, og det udnyttede jeg ved at sige ja til en masse gigs for at komme i gang.

Jeg vil gerne være filmbuddy, fordi jeg selv blev hjulpet sindssygt meget på vej som filmskaber af Filmværkstedet og de ildsjæle, der omgås fællesskabet heroppe. Det er jeg taknemmelig for, og det at være filmbuddy er en måde, hvorpå jeg kan sige tak og samtidig bidrage til, at der er flere, der får den samme positive oplevelse af stedet, som jeg har fået. Derudover elsker jeg at lære fra mig og at hjælpe til, hvor jeg kan, så tøv ikke, hvis I har spørgsmål eller ønsker at få lidt feedback på noget, I har lavet.”

Lue Lykke Henner – Producer

“Jeg hørte første gang om Odense Filmværksted fra en ven og vidste med det samme, at det nok lige var noget for mig. Jeg ville så gerne lave film, men kendte ikke særligt mange andre med samme interesse. Jeg meldte mig til et Taskforce forløb, hvorigennem jeg fik udvidet mit netværk og styrket mine kompetencer.

Odense Filmværksted har gjort (og gør stadig) en stor forskel for mig, da det er et trygt sted, hvor man gennem råd og vejledning får mulighed for at udforske sin egen vej inden for film.

Jeg vil gerne være Filmbuddy, fordi jeg ved, hvor vigtigt det er at have nogle, som man kan spørge til råds og dele sine tanker med. Så hvis man nu føler, at man har en producer i maven og vil vide mere om hvad dét lige er for en størrelse – eller man har spørgsmål til filmproduktion, eller måske noget helt tredje, så står jeg klar til at hjælpe og lytte. Jeg glæder mig til at høre fra jer!”

Anna van Deurs – Instruktør

“Første gang jeg trådte ind på Odense Filmværksted, var i sensommeren 2020, hvor jeg havde meldt mig til et netværksevent. Som ung filmskaber var det en kæmpe lettelse, at mærke hvor imødekommende, jeg blev inviteret til at være en del af fællesskabet. Samme efterår startede jeg på Taskforce, hvor jeg mødte Lue Lykke Henner og Isaac Musoke, som senere blev producer og A-foto på min debutfilm “Klimakrigeren”. For mig var mødet med Odense Filmværksted mødet med det netværk, jeg i dag bruger næsten dagligt. Det var mødet med ligesindede, der aktivt har valgt at søge videre ind i filmbranchen og som er virkeligt passionerede omkring det, de laver. Et paradis for popcornhjerner.

Jeg er filmbuddy, fordi jeg gerne vil hjælpe dig med at komme ind på Filmværkstedet og ud på en rejse med at fortælle de historier, som du har på hjerte. Mit fokus som filmbuddy er at hjælpe dig med de første step til at finde din vej ind i branchen og finde ud af, hvad denne rolle er for dig. Helt konkret er du velkommen til at sende mig spørgsmål om at være instruktør, vi kan tage sammen ind på Filmværkstedet, så du kan få en introduktion til stedet, eller noget helt tredje – vær ikke bange for at skrive.”