Vores DNA

Læs om alt hvad vi er og stræber efter at være.

Her kan du se, hvordan vi forholder os til de fokusområder,
vi finder vigtige.

Hvad er et filmværksted?

Odense Filmværksted er for dig, der vil lave film på Fyn. Det kræver, at du har lyst til at fortælle historier i levende billeder. Resten lærer du hen ad vejen.

Vi støtter primært kortfilm – både dokumentar og fiktion. Du kan søge om penge og udstyr til din produktion. Vi tilbyder også klipperum, colorgradingsuite og mixbiograf, så du kan producere en film fra start til slut. Vi er sparringspartnere gennem hele processen, og vi afholder løbende events, hvor du kan blive dygtigere og møde andre filmskabere.

Det er her, du laver din første film og lærer af dine fejl. Det er her, du laver film, der kan vinde priser på de største festivaler i verden. Og alt derimellem. Vi er et lille værksted med fokus på mennesket bag filmen. Her lærer du ved at producere film igen og igen. Learning by doing.

I en tid, hvor du kan lære det hele på YouTube, er vi stedet på Fyn, hvor du finder rigtige mennesker med de samme filmdrømme og ambitioner som dig selv. Hvor døren er åben, hvor du kommer og går, og hvor der ikke findes dumme spørgsmål.

Vi er en del af Fonden Filmtalent og det internationale netværk Screen Talent Europe. Derfor har vi et stærkt lokalt, nationalt og internationalt netværk til gavn for dig.

Hos os bliver du afklaret på, om du skal leve af at lave film – og hvis du skal, sender vi dig gerne videre i vores netværk til uddannelse eller branche.

Hvem er vi til for?

Odense Filmværksted er for dig, der vil lave film på Fyn. Det er her, du laver din første film og lærer af dine fejl. Og måske den næste, den næste igen og måske også den sidste. Alles rejse er forskellig.

Selvom du kan lære meget på YouTube, er vi stedet, hvor du finder mennesker med de samme filmdrømme og tvivl som dig selv. Hvor døren er åben, hvor du kommer og går, og hvor der ikke findes dumme spørgsmål.

Hvad er et talent?

Vi kalder alle, der producerer en film med støtte fra Odense Filmværksted, for et talent. Nogle af de kompetencer vi ser ved et talent, er nysgerrighed, kreativitet, vedholdenhed, gode samarbejdsevner, at de kan reflektere og har lyst til at fortælle historier og lave film.

Et talent skal have modet til at sætte sig selv i spil, turde fejle og finde sin personlige stemme/sin rolle på trods af udfordringer, modgang og afslag.

Code of Conduct

Vores Code of Conduct har til formål at fungere som en guide for, hvilken adfærd vi forventer af os selv, vores talenter og samarbejdspartnere.

Vi behandler alle henvendelser om brud på vores code of conduct med alvor og fortrolighed.

Politik ved krænkende adfærd

På Odense Filmværksted tolererer vi ikke krænkende adfærd af nogen art. Herunder kan du se, hvordan vi håndterer henvendelser ifm. krænkende adfærd.

Bæredygtig filmproduktion

Vi skal passe på kloden og hinanden, selvom vi gerne vil lave fede film. Heldigvis udelukker det ene ikke det andet.

Når du får produktionsstøtte hos os, skal du udpege en Green Manager, som har ansvaret for at udarbejde en bæredygtighedsplan for din produktion, og at tiltagene bliver efterlevet.

Samtidig bliver du i vores tekniske uddybning bedt om at tage stilling til bæredygtig ledelse, og hvordan I på produktionen så vidt muligt sikrer jer, at alle er trygge og arbejder under ordentlige vilkår.

GDPR

Se her, hvordan vi opbevarer dine data.