Vi skal passe på kloden og hinanden

Filmværksted Odense har fokus på bæredygtighed, diversitet og inklusion.

  • Go-to person: Mette Bihl
    Tlf.: 2557 8825
    mette@ofilm.dk

    Vi ønsker at skabe rammerne for, at alle filmskabere kan udvikle sig i et trygt, respektfuldt og inkluderende læringsmiljø. Alle ansatte, talenter og samarbejdspartnere skal via åben dialog og med klar adfærd signalere, at krænkende adfærd ikke tolereres uagtet motivet og intentionen bag adfærden.

    På Filmværksted Odense forebygger vi krænkende eller grænseoverskridende handlinger ved:

    • at introducere alle nye støttemodtagere til vores code of conduct på produktionsmødet og i vores støtteaftale.

    • at danne rammerne for, at instruktører og producere kan sparre og udveksle erfaringer med hinanden i fokusgrupper.

    • at være særligt opmærksomme på at understøtte og vejlede produktioner, hvor der indgår intimscener i manuskriptet.

    Eksempler på krænkende adfærd:

    • hård tone

    • sårende bemærkninger

    • mobning

    • ubehagelige drillerier eller nedsættende vittigheder

    • tilbageholdelse af nødvendig information

    • usaglig fratagelse eller reduktion af ansvar og arbejdsopgaver

    • bagtalelse eller udelukkelse fra det sociale og faglige fællesskab

    • nedvurdering, fx pga køn, seksuel orientering, etnicitet eller religiøs overbevisning

    Eksempler på krænkende handlinger af seksuel karakter:

    • uønskede berøringer - uønskede verbale opfordringer til seksuelt samkvem

    • sjofle vittigheder og kommentarer - uvedkommende spørgsmål om seksuelle emner

    • visning af pornografisk materiale

    • at undlade at reagere i situationer, hvor andre bliver udsat for ovenstående


    Eksemplerne på krænkende adfærd kan ske både ansigt til ansigt og digitalt.

    Har du oplevet noget ubehageligt, som du har brug for at tale om?

    Du kan altid kontakte værkstedets go-to-personer, der er trænede i at håndtere din henvendelse. Hvis indberetningen omhandler en ansat på Filmværksted Odense, kan henvendelsen rettes til bestyrelsesmedlem Anette Rømer eller direktør for Filmtalent, Jeanette Reutzer. Se støttecirklen i dokumenterne længere nede på siden.

    Samtalen med go-to-personen foregår altid i et trygt og fortroligt rum, medmindre lovgivningen byder go-topersonen at dele oplysningerne med myndighederne. Udfaldet af samtalen aftales mellem go-to-personen og den krænkede.

  • Vi skal passe på kloden og hinanden, selvom vi gerne vil lave fede film. Heldigvis udelukker det ene ikke det andet.

    Når du får produktionsstøtte hos os, skal du udpege en Green Manager, som har ansvaret for at udarbejde en bæredygtighedsplan for din produktion, og at tiltagene bliver efterlevet.

    Samtidig bliver du i vores tekniske uddybning bedt om at tage stilling til bæredygtig ledelse, og hvordan I på produktionen så vidt muligt sikrer jer, at alle er trygge og arbejder under ordentlige vilkår.

    Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål vedrørende bæredygtighed.

    Green Producers tool
    Som noget nyt, har du mulighed for at få oprettet din produktion i GREEN PRODUCERS TOOL, så du kan lave en præcis beregning på din produktions CO2-forbrug og få en rapport på selvsamme.

    Kontakt produktionsleder Nicklas Clark for at få adgang og vejledning.

    Den grønne pakke
    Vores grønne pakke er med til at sikre, at du eliminerer en stor del af det plastic og engangsservice, der normalt knytter sig til filmproduktioner.

    Du booker pakken sammen med dit produktionsudstyr.

  • På Filmværksted Odense har vi et både stigende og løbende fokus på diversitet og inklusion.

    Det er vigtigt for os, at alle uagtet identitetsmarkører som fx køn, etnicitet eller handicap føler sig velkomne på værkstedet og føler, at de har de samme muligheder som alle andre.

    Vi arbejder med diversitet og inklusion ved at forsøge at tiltrække ansøgere og nye filmskabere på tværs af fx ovennævnte identitetsmarkører og demografi. Det er vigtigt, fordi vi med større mangfoldighed i filmbranchen sikrer, at flere historier bliver fortalt fra flere perspektiver.

    Derudover har vi i 2023 gennemgået vores eksterne kommunikation med eksperter inden for området for at skabe en bevidsthed hos os selv omkring, hvordan vi kommunikerer udadtil, hvem vi derved taler til og ikke mindst ikke taler til.

    I 2024 vil vi i samarbejde med DFI desuden påbegynde en permanent og målrettet indsats, så vi er med til at sikre større mangfoldighed inden for filmbranchen. Det gør vi, fordi vi føler et stort ansvar for at talentudvikle kommende filmskabere og dermed præge filmbranchen, som den vil se ud og agere i fremtiden.

    Det er et fokusområde, som er permanent, og som vi både bliver klogere på og forhåbentlig bedre til løbende.

    Hvis du har spørgsmål, idéer, tanker, ris eller ros ifm. vores diversitets- og inklusionsindsats, er du meget velkommen til at kontakte os.

  • Hvad er arbejdsmiljø?

    Arbejdsmiljø dækker over de fysiske og psykiske rammer på din produktion. Det relaterer derfor både til forhold som sikkerhed, adgang til basale fornødenheder som vand og mad, arbejdspres, arbejdstid og hviletid, stemning og tone på set og meget mere.

    Det er med andre ord et komplekst og stort område, og vi forventer derfor ikke, at du ved og gør alt, men derimod, at du tager stilling og imødekommer basale retningslinjer.

    På Filmværksted Odense har vi taget en arbejdsmiljø-uddannelse, og vi er klar til at hjælpe dig med at imødekomme de mest basale retningslinjer for et godt og trygt arbejdsmiljø på din produktion – både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

    Hvorfor skal du gå op i arbejdsmiljø?

    Et godt arbejdsmiljø på din produktion er fundamentet for, at folk har lyst til at arbejde sammen med dig igen. Derudover er du med til at sikre, at andre bliver inspireret af din gode måde at gøre tingene på, hvilket spreder ringe i vandet til andre produktioner.

    Dét skal du gøre på din produktion

    Hvis du får støtte af Filmværksted Odense, skal du udpege en Safety Manager på din produktion, der tager stilling til og har ansvaret for at sikre rammerne for et godt arbejdsmiljø igennem alle produktionsfaser (på pitchstøtten er dette blot en anbefaling).

    Safety Manageren skal herunder:

    • lave en generel vurdering af arbejdsmiljøet på din produktionen ifm. vores tekniske uddybning

    • læse vores retningslinjer for et godt arbejdsmiljø og gerne implementere dem på din produktion (se retningslinjer neden for)

    Vi gennemgår din produktion og hjælper dig på vores obligatoriske workflowmøde.

  • Vores Code of Conduct har til formål at fungere som en guide for, hvilken adfærd vi forventer af os selv, vores talenter og samarbejdspartnere.

    På Filmværksted Odense tolererer vi ikke krænkende adfærd af nogen art. Vi behandler alle henvendelser om brud på vores code of conduct med alvor og fortrolighed.

    Her kan du læse vores Code of Conduct.